De kleur van tanden en kiezen is vaak verschillend en grotendeels erfelijk bepaald. Wanneer men ouder wordt, zal het glazuur slijten en zullen de tanden daardoor donkerder van kleur lijken. Kleurstoffen uit voeding kunnen tevens invloed hebben op de kleur van de tanden. Door de tanden en kiezen te bleken, kan een lichtere kleur ontstaan. Dit resultaat is echter bij eenieder anders door het verschil in de originele tandkleur en de levensstijl. Er zijn verschillende opties voor het bleken van tanden en kiezen, zoals een enkele tand of juist de gehele kaak. Bespreek met uw tandarts welke optie het beste bij u past.

Voor het bleken van het gehele gebit wordt bij ons gebruik gemaakt van de methode thuis bleken. Hierbij worden persoonlijke, flexibele bitjes gemaakt welke perfect aansluiten op uw gebit. Door deze bitjes gevuld met bleekgel gedurende twee weken om de dag te dragen (minimaal 4 uur aansluitend, bijvoorbeeld in de nacht), kunt u de tanden laten bleken en zullen deze enkele tinten lichter zijn. Let op, het tanden bleken kan ten alle tijden gevoeligheid van de tanden geven. Bespreek daarom met uw tandarts of deze methode voor een witte lach voor u geschikt is.

Indien er sprake is van een enkel verkleurde tand in het gebit is het mogelijk deze tand te bleken door middel van extern of intern bleken. Welke optie voor u geschikt is hangt af van de vitaliteit (het wel of niet leven van de zenuw in uw tand) van de tand. Hierover kan uw tandarts u verder informeren.